2020-01-05T09:28:42+01:00 5. јануара, 2020. 09:28 |

Наставници Браничевског округа у „Лексикону стваралаца 2019.”

Са жељом  да јавност упозна са стручним и научним стваралаштвом просветних радника у Србији, који својим радом  афирмишу професију наставника, у Пожаревачкој гимназији је представљен Лексикон стваралаца у предуниверзитетском образовању. Лексикон је објавила Издавачка кућа KLETT из Београда у оквиру Друштва за развој образовања. Аутори су др Миленко Кундачина и мр Мирјана Пајић Илић, а рецезенти проф. др Младен Вилотијевић и проф. др Грозданка Гојков.

Данијела Жуковски, директорка Пожаревачке гимназије је на почетку промоције честитала издавачима и просветним радницима, ствараоцима из целе земље који су својим  биографијама завредели да се нађу у овој значајној антологији од 1000 имена. О стварању Лексикона говорили су аутори, а посебна пажња посвећена је присутним наставницима чије су биографије објављене. Они су били у прилици да се представе присутнима и истакну најважније квалитете свог професионалног рада и искустава.

Од хиљаду објављених биографија у Лексикону,  29 припадају  просветним радници из Браничевског округа. Ти ствараоци су: Радиша Ђорђевић, Драган Грујић, Живкица Ђорћевић, Тијана Илић, Милош Јеремић, Зоран Марић, Биљана Миловановић Живак, Гордана Наумовић, Горан Несторовић, Даница Никић Матовић и Светлана Спасић из Пожаревца; Александра Димитријевић, Биљана Лукић, Снежана Милојковић, Весна Новковић, Велина Стијковић и Јасмина Стојковић из Великог  Градишта; Миљан Милојковић из Малог Црнића; Биљана Животић и Мирјана Ћирић из Петровца; Дубравка Павловић, Жељко Вујчић и Велибор Симчевић из Жабара;  Барбара Ивковић, Бранислав Живковић, Звонимирка Јовичић, Микица Петровић, Вања Милутиновић и Иван Пујкиловић из Жагубице.

                                                                                                                                          Ж.Ђ.