2021-03-05T20:06:14+01:00 7. марта, 2021. 08:40 |

Наставник Миланче и нови крепољински клинци

Милан Милојковић, у Крепољину познат као наставник Миланче, активан је и у деветој деценији живота. Председник је Културно – уметничког друштва „Младост“. Каже да се највише поноси што је цео свој радни, а затим и пензионерски део живота, провео у родном Крепољину:

– Остварио сам се и кроз школу у којој сам радио и ево, данас у Културно – уметничком друштву. Наша школа је увек уживала углед јер су у њој радили квалитетни наставници. Данас је исто као и када сам ја радио, добри наставници и ученици постижу завидне резултате. Кроз живот сам се трудио да будем друштвено, спортски и културно активан. 

На иницијативу Милана Милојковића у Културно – уметничко друштву „Младост“ већ двадесет година организују  манифестацију  „Спасовдански сусрети“:

-Кроз нашу Смотру је за двадесет година прошло 155 културно – уметничких друштава из Србије и иностранства. С друге стране, ми који смо из мале средине, обишли смо и наступали у шест европских земаља. Све смо то остварили контактирајући са нашим људима из дијаспоре. Били смо у Италији, Бугарској, Републици Српској, Хрватској, Аустрији, Румунији…

Културно уметничко друштво „Младост“ за двадесет и две године постојања наступало је како у хомољском крају, тако и у Србији и европским земљама 273 пута. Наставник Миланче, иако виталан и динамичан у деведесетим година живота, на крају каже да је „време за неке нове клинце и ентузијасте“.