За новог председника Општинског одбора Српске напредне странке у Кучеву једногласно је изабран Ненад Микић, који је иначе актуелни заменик председника Општине Кучево.

Изборна скупштина одржана је у среду, 17. маја, у присуству 38 делегата, од укупно 44. Седницу је отворио и њом председавао дотадашњи председник кучевачких напредњака Новица Јаношевић, који је изнео Извештај о резултатима овог Одбора у претходном периоду.

Том приликом Ненад Микић се захвалио делегатима на указаном поверењу да предводи Одбор што, како је истакао, „представља велику привилегију, али и огромну одговорност“.

Такође је исказао захвалност дотадашњем председнику Новици Јаношевићу на свему што је у претходном периоду учинио за Одбор странке, а на тај начин, новом председнику, оставио за задатак да ОО СНС Кучево и даље остане један од најбољих одбора у Србији.

Ненад Микић

Нови председник Ненад Микић указао је на то да Српска напредна странка, са председником Александром Вучићем на челу, и цела Србија, трпе велике притиске, од тога да се уведу санкције Русији до признавања Косова.

– У своје име и у име ОО СНС Кучево све позивам на јединство, које ће показати свету да је Александар Вучић председник и државник каквог Србија није имала у савременој историји, нити ће имати, додао је Микић и наставио:

– Зато нам је потребна помоћ свих вас, нарочито носилаца најважнијих функција, директора, чланова Већа, чланова странке, да причамо и посветимо време и пажњу свим људима који можда нису чланови, али подржавају оно што чини Александар Вучић, да их подсећамо свакодневно на резултате и промене које смо направили, а које су видљиве свуда око нас. Између осталог, то су санације  и реконструкција преко 50 км магистралних и локалних путева у кучевачкој општини, изградња 25 км нове канализационе мреже и 2 постројења за пречишћавање отпадних вода, чиста река Пек која је у последњих 50 година била наша рак рана. Добили смо нов образовни профил у Средњој школи, а у вези са тим, у перспективи је и изградња Дома ученика, за месец дана почеће  изградња моста у Нересници, ту је и пунионица воде „Роса Хомоље“ и реконструисан Дом здравља, чија санација се приводи крају. Оно што је битно истаћи, а да смо успели да створимо такве околности у привредном животу општине које су нам донеле отварање 300 нових радних места која су омогућила да за само две и по године општински буџет порасте за више од 100 милиона динара. Протекла година ће остати упамћена и по томе, што је општина Кучево у Браничевском округу прва по паду незапослености и званично прва општина у Србији по расту бруто плата по глави становника. Све ово је само један мали сегмент свакодневне борбе председника Вучића за очување мира и стабилности наше земље, јер оно што је најбитније и што заговара политика Српске напредне странке јесте да су мир, стабилност, војна неутралност, чистија, здравија и паметнија Србија будућност и то су вредности које требамо сви заједно да следимо и поштујемо, јер само тако као друшто и држава можемо да напредујемо, закључио је Микић.

                                                                                               Р. Н.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content