Представници Градског одбора Странке слободе и правде критиковали су рад ЈКП „Водовод и канализација“ Пожаревац. Како су у саопштењу достављеном медијима навели „пракса да се напамет очитава вода на водомерима у Пожаревцу се наставља, тако да се осим непрецизних рачуна, повећава и број скупих судских процеса који се воде против грађана“.

-Оваквим непрецизним очитавањем обичних и тзв. електронских водомера, долази до повреде колективног интереса потрошача и њиховог обмањивања. Некада вам стигне рачун од 300 динара, а некад од 3.000 и више динара. А онда вас водоводна служба упућује да сами очитавате водомере на некакве цедуљице и да то носите у горе поменуто предузеће.

Овакви паушални рачуни крше Закон о заштити потрошача јер су у њима уписани износи по принципу “ колико нам треба”. Осим тога вода у Пожаревцу је сумњивог мириса и ако се каже да се редовно прегледа и да је исправна, грађанима се не доставља на увид експертиза воде са јасним вредностима и потписима лица која за ту експертизу одговарају.

Упозоравамо да су грађани у појединим градовима Србије добили пресуду Европског суда по коме не морају да плаћају неисправну воду за пиће.

Због свега изложеног ГрО ССП Пожаревац захтева смену директора поменутог предузећа Александра Димитријевића, наводи се у саопштењу ГО ССП Пожаревац.

Share.
Leave A Reply

Skip to content