Од данас  до 21. августа у Костолцу и Пожаревцу, по једанаести пут, се одржавају Међународни песнички сусрети „Орфеј на Дунаву“. Првог дана скупа у Свечаној сали Градске општине Костолац  одржаће се округли сто на тему „Сви смо ближњи“ док ће у вечерњим сатима на платоу пред костолачким Центром за културу бити приређено поетско музичко вече пријатељства песника из Русије, Грчке, Туниса, Шведске, Румуније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије.

Другог дана манифестације, у суботу 20, августа костолачки Дом културе биће домаћин најсвечанијег дела овогодишњег „Орфеја“ – проглашења победника и доделе плакета и скулптура уз читање награђених песама. Пратећи поетски програм увеличаће академик Матија Бећковић. Од 19 часова на платоу Центра за културу промовисаће се Зборник поезије „На таласима Неве и Дунава“ уз доделу Орфејевог свитка и Еуридикине повеље.

Последњи сегмент манифестације одржаће се у недељу на Летњој позорици у центру Пожаревца, где се од 20,30 приређује Поетско преплитање песника-учесника овогодишњег  „Орфеја на Дунаву“ који уз Клуб љубитеља књиге „Мајдан“ заједнички организују Градска општина Костолац, Град Пожаревац, Центар за култур Костолац и Центар за културу Пожаревац.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content