Минулог петка пожаревачка Народна библиотека „Илија М. Петровић“ била је домаћин занимљиве књижевне вечери. Овом приликом представљени су Српска читаоница „Лаза Костић“ из Сомбора, Завичајно удружења Срба „Коријени“ из истог града као и Српско културно друштво „Укрња“ из Челинца у Републици Српској. 

О историјату Српске читаонице „Лаза Костић“ основане 1845. године говорио је њен председник Петар Арамбашић док је  Завичајно удружење „Коријени“ представио Мићо Тришић.  У наставку сусрета са пожаревачким љубитељима писане речи Сања Чавић је говорила о књизи „Човек међу људима – Душан Секулић“. За дело које је Чавић написала о свом оцу, културном посленику из Сомбора и дугoгoдишњeм прeдсeднику Удружења „Кoриjeни“, рецензију су припремили мср Славица Јовановић и проф. др Голуб Јашовић. У другом делу ове књиге штампане су песме које су пријатељи посветили Душану Секулићу. Тим поводом песме су читали Горан Вуковић из Прњавора, председник Српског културног друштва „Укрња“ из Челинца Ратко Поповић  и проф. Борисав Марић из Прњавора.

Књижевни скуп који је организовала Књижевна заједница Пожаревац музички су оплеменили ученици Пожаревачке гимназије Љубица Ивановић и Ђорђе Ивановић.

Влада Винкић

Share.
Leave A Reply

Skip to content