2019-10-05T08:51:22+02:00 5. октобра, 2019. 08:51 |

НЕСВАКИДАШЊИ КЊИЖЕВНИ КОНКУРС: Два пера у једном даху

Клуб љубитеља књиге „Мајдан“ у Костолцу расписао је Други међународни књижевни конкурс под називом „Два пера у једном даху“. Реч је конкурсу који има двоструки циљ: да више аутора заједнички напише песму, кратку причу или афоризме и да се од најквалитетнијих приспелих радова почетком децембра штампа и промовише истоимени Зборник.

– Конкурс подразумева да се два до три аутора удруже и заједничким снагама напишу поменуте форме на матерњем језику. Језик на ком стварају није битан јер поезија говори само једним језиком. Желимо не само да се укрсте пера, већ и различити  језици. Ово је занимљива а колико сам обавештена, и једниствена манифестација  каже књижевница Славица Пејовић приређивач  Зборника и председница Клуба љубитеља књиге „Мајдан“.

Тема конкурса је слободна, право учешћа имају сви без обзира на године а основни критеријум је креативност и усаглашеност различитих стилова писања у јединствену поетску слику и уметничко дело. Клуб „Мајдан“ прихватиће радове објављене на Фесбуку, али не и оне штампане у зборницима, књигама, часописима… Рок за слање радова је 1. новембар док се подробније информације могу добити путем меила klubmajdan2@gmail.com и Фејсбук страници Клуба љубитеља књиге „Мајдан“. Промоције зборника „Два пера у једном даху“ и додела награда одржаће се у Библиотеци „Бојић“ у Београду док је спонзор награда Удружење ликовних уметника „АРТ Костолац“.

НА СЛИЦИ: И. Марковић, Ж.Стојићевић, С. Пејовић и Ј.Црногорац на додели награда прошлогодишњег  конкурса

В.Винкић