У разговору са директором Месне индустрије Пожаревац инжењером Живомиром Радошевићем сазнали смо да ће се од 20. августа у продавницама ове Основне организације удруженог рада месо продавати по знатно нижим ценама . Биће то најниже цене меса у Србији, а можда и Југославији.
Цене меса снижене су у просеку, у зависности од категорије, за 15 процената. Тако ће се јунеће месо, плећка са костима, продавати по цени од 38,50 динара, а подплећка по цени од 31,70 динара. Снижена је и цена свињског меса, али само оног које се продаје без костију.
– Разлог за снижење цене меса је тај што је кланица набавила стоку по нижим ценама од гарантоване. Наиме, стока је купована јевтиније за динар до два по килограму, рекао нам је директор Радошевић.
Рецимо и то да у Месној индустрији Пожаревац размишљају и о снижењу цена неких месних прерађевина.
М. П.