2020-10-06T14:01:12+02:00 6. октобра, 2020. 13:56 |

Нов асфалт у Кличевцу

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић са члановима Градског већа у уторак ујутру обишао је село Кличевац. Повод за ову посету је асфалтирања једне од сеоских улица коју је финансирала „Електропривреда Србије“. ЕПС је иначе, у реконструкцију улица на подручју града Пожаревца уложио у претходне две године 300 милиона динара. У програм инвестирања је ушло неколико села. О сарадњи са ЕПС-ом, Павловић је у Кличевцу рекао:

-Средставима добијеним од Јавног предузећа „Електропривреда Србије“ после обављене јавне набавке у овој другој етапи ради се асфалтирање улица на територији месне заједнице Кличевац укупне вредности 30 милиона динара. Рок за извршење је 123 дана, радови су почели 11. августа и извесно је да ће сви бити завршени пре истека термина. По ономе што сам видео, мештани су веома задовољни што коначно добијају асфалт. Сада нас очекује асфалтирање још неколико мањих улица. Према позицијама из јавних набавки, укупно се ради 28 мањих или већих улица у селу.

Градоначелник Павловић се захвалио „Електропривреди Србије“ као и њеном директору Милораду Грчићу на финансијској подршци везаним за уређење села Кличевац, Речица, Бубушинац, Маљуревац, Дрмно, Стари Костолац, Брадарац и најавио нове пројекте у сарадњи са ЕПС-ом.

Бобан Милошевић из Месне заједнице Кличевац подсетио је да је у селу урађено 27 улица укључујући и пут ка сеоском гробљу и фудбалском терену средствима ЕПС-а.

Тренутно се радови осим у Кличевцу завршавају и у Старом Костолцу. Како је Павловић најавио, следе радови на путној мрежи у Бубушинцу, Маљуревцу и Брадарцу.

При крају је и израда пројеката за бунар на локацији водоизворишта Кличевац и водоснабдевања села Речица.