У развојном центру

Пред почетак школске године, компанија „ Бамби“ је отворила врата новој генерацији практиканата Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић” из Пожаревца. Као део свеобухватне сарадње кроз програм дуалног образовања, 24 ученика прехрамбеног смера имала су прилику да у среду, 30. августа, посете Центар за истраживање и развој. То је био први сусрет са компанијом и местом где се рађају идеје које обликују будућност „Бамбија“.

Сарадња компаније „Бамби“ и Пољопривредне школе из Пожаревца кроз програм дуалног образовања, започета је 2021. године. Учешћем у програму дуалног образовања, „Бамби“ настоји да подржи младе у њиховом професионалном развоју и охрабри их да постану део стручног тима компаније након завршетка школовања.

Андреа Стаменковић

-Веома смо поносни на наш Р&Д центар, који је за веома кратко време остварио своју планирану намену. Овај мултифункционални „хуб“ постао је место сусрета и размене идеја, али и полазна тачка за рађање иницијатива које ће унапредити наше производне процесе. Зато што знамо колико је подршка младима важна за развој заједнице, али и напредак саме компаније, желели смо да будућим практикантима пожелимо добродошлицу баш у нашем развојном центру и позовемо их да и сами дају свој допринос, јер су иновативност и добра идеја у Бамбију увек радо прихваћене, рекла је приликом посете ученика Пољопривредне школе, Андреа Стаменковић из „Бамбија“ и додала:

-Практиканти ће овде бити на пракси и моћи ће на прави начин да се упознају са радом у фабрици и оним делом који уче из књига. „Бамби“ има лиценциране инструкторе и да водимо рачуна да им дамо право знање. Надамо се да ће у будућности када заврше школовање, вратити се у „Бамби“ и са нама развијати компанију.

                                 БАМБИ – МЕСТО ГДЕ ИНОВАЦИЈА СРЕЋЕ ЕДУКАЦИЈУ

Кроз Р&Д центар будуће прехрамбене техничаре провела је Смиљка Ивановић, технолог прехрамбених производа, специјалиста за развој производа:

-Ђаци ће са нама од 1. септембра бити целе године сваког петка, овде су да се упознају са компанијом, да виде наш развојни центар и производњу. Развојни центар „Бамбија“ постоји од прошле године. Развој је постојао дуги низ година, малтене од самог оснивања фабрике 1967. године, али као сектор функционише од деведесетих година прошлог века. Овде са бавимо развојем, унапређењем и долажањем до нових производа и рецептура. Кренемо од идеје у сарадњи са маркетингом и истраживањем тржишта и трудимо се да изађемо у сусрет потрошачима и испунимо њихове жеље. Поред тога што развијамо нове производе, бавимо се и унапређењем постојећих производа, амбалаже и свега што чини комплетну производњу.

Сарадња „Бамбија“ и Пољопривредне школе се наставља, јер се показала као добра. Битно је, рекла је Андреа Стаменковић, да је то двосмерно искуство.

Слободан Стојићевић, директор Пољопривредне школе:                           

-Дуално образовање представља један од кључних стубова модернизације образовног система и усклађивања са потребама тржишта рада. Успостављена сарадња омогућила је ученицима да се непосредно упознају са свим аспектима производње, технологијом и иновацијама у једној од најмодернијих кондиторских компанија, не само у Србији, већ и у региону. Желим да се захвалим компанији „Бамби“ на указаном поверењу и нашим наставницима који су уложили велики труд у развој ове сарадње, изјавио је Слободан Стојићевић, директор Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ из Пожаревца.

Share.

Comments are closed.

Skip to content