Чланице Кола српских сестара из Петровца на Млави, чија је председница Љиљана Ђорић покренуле су прошле године акцију чији је циљ био да помогну десетогодишњој Анастасији и њеним родитељима из Лопушника тако што ће им изградити нову кућу.  Циљ је почетком ове године испуњен захваљујући томе што су се у акцију укључили многи добри људи не само из Петровца и његове околине већ из целе Србије и иностранства: Босне и Херцеговине, Хрватске, Немачке. Шведске, Америке, Француске, Аустралије, Сингапура, Холандије, Канаде и Енглеске. Јелена Блажић запослена у Компанији Netflix која мотивише своје раднике да се баве хуманим радом и која је донирала дупло већа средства од до тада прикупљених, и Сања Бућко, посебно су се ангажовале,  па је тако прикупљено близу 16.000 евра и све је уложено у изградњу куће и њено опремање.   

Допринос у радовима углавном су дали су мештани Лопушника, Великог Поповца, Добрња, Бистрице, Забрђа и осталих насеља, Општина Петровац на Млави, јавне установе и предузећа… Чланице Кола су се посебно захвалиле Месној заједници Лопушник и њеном председник Бојану Јанковићу, који су  свакодневно надгледали радове како би на време били завршени. 

-Одлучили смо да се јавно захвалимо свима који су се ангажовали како бисмо показали да хуманост нема границе и да удружени, иако различитих нација, раса и вероисповести, можемо овај свет учинити лепшим, поручују из Кола српских сестара у Петровцу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content