ТРИ ПОЖАРЕВАЧКА КЛУБА У ВЕЛИКОЈ  КРИЗИ

Три клуба која у свом називу носе име града „Пожаревац“: МРК, ЖФК и ЖРК налазе се у веома тешком стању када су резултатски биланси у питању.    Последња спортска сезона за женски и мушки рукомет и за женски фудбал, најтежа је до сада. Низ пораза које су забележиле даме у копачкама (ЖФК Пожаревац – на слици) и рукометашице (ЖРК Пожаревац) је забрињавајући! 

       У том резултатском црнилу посебно је тешка одлука да рукометаши МРК „Пожаревац“ буду избачени из такмичења у Супер „Б“ лиги  – Центар зато што нису платили котизацију за такмичење. У историји пожаревачког спорта и рукомета није забележено одустајање клуба од такмичења. Од најодговорнијих за овакво стање се у наредном периоду очекује помоћ и решење проблема. МРК „Пожаревац“ мора стати на ноге…         

       Кад је у питању ЖРК „Пожаревац“, суноврат рукометашица је био неизбежан. Запостављен рад са млађим селекцијама је евидентан, а пракса куповине профи играчица је сведена на минимум због недостатка новца, па комбиновани састав, после испадања из Супер Б лиге у Прву лигу – Центар није могао да избори ни један, бар нерешен резултат. Све утакмице су изгубљене и ЖРК „Пожаревац“ се налази на последњем месту са гол разликом 189-279 (-90) и са нула бодова.  

         Сличну судбину доживеле су и играчице ЖФК „Пожаревац“. Дугогодишњи староседелац у Супер лиги Србије, јесенас је имао своју најцрњу полусезону у елити. Пожаревљанке су изгубиле свих 11, а само један  сусрет одиграле нерешено и са једним  бодом су последње на табели. Нови тренер Братислав Живановић је унео доста новина и највише захваљујући њему, освојен је тај једини бод. Екипа је постигла само 4 гола, а примила 77 тако је гол разлика  – 73. 

         Сва три  клуба носе име Пожаревца и управо им се због тога мора помоћи, руководства се морају подмладити, о слабим резултатима неопходно је озбиљније проговорити. Због ванредног стања досадашња такмичења биће поништена, МРК, ЖРК и ЖФК „Пожаревац“ неће тако испасти из својих лига без обзира што су „фењераши“. Пружиће им се нова шанса за заокрет. Ваља ту шансу искористити уз помоћ свих оних којима је до нових успеха мушког и женског рукомета и женског фудбала у граду под Чачалицом, стало.  

                                                                                                                 Р. Сандић    

Share.

Comments are closed.

Skip to content