2021-11-17T08:50:15+01:00 17. новембра, 2021. 08:50 |

Нова саобраћајна комуникација

ИЗГРАДЊА ИНФРАСТРУКТУРЕ НА ПК „ДРМНО“

Наставља се пројекат изградње 3.500 метара асфалтног пута дуж западне границе лежишта површинског копа „Дрмно“ до трафостанице „Рудник 4“. Прошле године изграђено је око 1.300 метара пута на западној траси и стационарни асфалтни пут на источној страни копа у дужини од око 1.400 метара. 

Како је урађен и пројекат за изградњу новог контејнерског насеља, које ће се налазити непосредно поред ТС „Рудник 4“ и које ће служити за смештај око 400 радника то је неопходно довести и нови пут до тог насеља.  

− Недавно је завршен поступак јавне набавке о изградњи новог пута од Археолошког парка „Виминацијум“ до будућег контејнерског насеља, како би се растеретиле постојеће саобраћајнице. Нови саобраћајни пут биће дугачак 1.170 метара, а широк шест. Поред тога, предвиђена је и изградња паркинг простора од 7.000 квадратних метара, каже Иван Ђукић, руководилац Сектора за надзор инвестиција на површинским коповима. 

Изградња инфраструктурних објеката је веома значајна за добро функционисање копа. Прошле године на источној страни изграђен је и стационарни асфалтни пут којим се силази у коп.

                                                                                                                                Р. Н.