2020-06-26T08:38:22+02:00 26. јуна, 2020. 08:38 |

Нова спортска хала и просторије у „Мајском цвету“

У Великом Градишту су  отворене Спортска хала и просторије у Централном објекту ПУ „Мајски цвет“. Објекте су на коришћење предали председник Општине Драган Милић и директорка Предшколске установе Славица Јанковић.

-Велика је ствар да ни једно наше дете не чека на упис у вртић. Не знам да ли тога има у Србији. Имамо 10 одељења по селима која коштају, и нека коштају, то је улагање у будућност. Отворићемо дечје вртиће у свим селима где се укаже прилике да то урадимо и надам се да ћемо у свих 25-26 села имати истурена одељења, рекао је председник и најавио да ће вртић од септембра добити једног ДИФ-овца како би се деца од најранијег детињства, већ са навршеном годином живота, бавила спортом, рекао је на отварању Драган Милић. 

Доградња овог објекта реализована је преко Кабинета министaрке без портфеља задужене за демографију и популациону политику, у оквиру Програма за суфинасирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе и уз учешће Општине Велико Градиште. Одобрена су средства у износу од 26.364.450 динара док је локална самоуправа учествовала са више од 9.610.000 динара.

Радовима је обухваћена изградња спортске хале и два одељења са пратећим пословним простором и мокрим чворовима као и доградња, опремање и реконструкција кухиње укупне величине око 500 квадратних метара. Овим улагањима капацитет објекта повећан је за боравак још 30 малишана, па ће вртић од сада похађати чак 450-оро деце. Директорка установе Славица Јанковић подсетила је да су реализацијом овог пројекта створени услови за отварање шест нових радних места за две медицинске сестре, два васпитача и два техничка лица.

Први пут ове године вртић отвара и јаслену групу за узраст деце од 6 до 12 месеци. Осим у Великом Градишту, малишани су збринути и у десет подручних васпитних група: у Пожежену, Тополовнику, Макцу, Десину, Кисиљеву, Затоњу, Мајиловцу, Курјачу, Сиракову и Царевцу.