2019-01-04T10:13:40+01:00 4. јануара, 2019. 10:13 |

НОВИ АС У ДРЕСУ „МЛАДОГ РАДНИКА“: Кеита пун погодак

Добар посао је направило руководство ОК „Млади радник“ када је ангажовало јуниорског репрезентативца из Републике Мали (Западна Африка) Ноумори Кеиту, рођеног 2001. године, високог 206 сантиметара који игра на месту примача.

       Кеита је дебитовао у дресу Младог радника у Старој Пазови против „Јединства“ у 4. колу, а пред пожаревачком публиком у 5. колу против Спартака из Суботице (3:1) и одмах одушевио љубитеље одбојке из града под Чачалицом. У свим преосталим сусретима био је врло запажен и у сваком погледу је одмах постао један од главних носилаца игре.

      – Свиђа ми се овде у Пожаревцу, екипа је добра. Морамо много да радимо, како би били још бољи. Мислим да можемо бити трећи, а што да не и на вишем месту. Трудим се да напредујем у свим сегментима игре наше екипе. Лично посвећујем много пажње и вежбања на јачању свог тела и наравно технике. Имам уговор на једну годину са Младим радником, али се надам да ћу остати дуже времена овде у лепом Пожаревцу, каже Кеита, прави одбојкашки драгуљ који се ретко се среће и који је на правом путу да постане светски играч. Брзо се уклопио у тим Младог радника и тренер Милан Ђуричић му указује пуно поверење. Надимак му је „Папис“, и   Пожаревљани  су одушевљени његовим убитачним и неодбрањивим смечевима, као и успешним пријемима противничких лопти. Кеита може лако да узме и двојно држављанство и да у догледно време заигра у одбојкашкој репрезентацији Србије. За сада Ноумори Кеита у дресу Младог радника даје пун допринос и доноси драгоцене поене својој екипи, која јури пласман у квартет најбољих како би пожаревачки клуб играо у плеј – офу.

                                                                                                                                        Текст и фото: Р.Сандић