Атлетски клуб „Пожаревац“ има пуно талентовани младих тркача, међу којима су већ прави асови Маша Рајић, Петар Милошевић и Вељко Дом.Тренер Мирослав Јовановић марљиво ради и ствара нове шампионе у тешким условима, без атлетске стазе.

-Изграња стазе се помиње већ неколико деценија. Пројекат постоји, али никако да се реализује. Радимо свакодневно. Свлачионице су нам под трибинама Градског стадиона, а тренирамо на хиподрому. Као бившем атлетичару, данас тренеру, драго ми је да радим са децом коју ни ветар, ни киша, ни сунце, ни снег, не спречавају да долазе на тренинге да трче и побеђују и тиме промовишу себе, свој клуб и овај град, каже Јовановић.

Троје младих атлетичара остварује високе резултате на такмичењима.

-Петар Милошевић првак је Србије у дворани и на отвореном у спринту на 60 метара. Ученик је Медицинске школе. Брз, талентован млади спортиста. Вељко Дом  је првак Србије на 2.000 метара за пионире, озбиљан је и дрчан борац. Са Петром Милошевићем и Николом Савићем освојио је екипно друго место на Државном првенству. Маша Рајић посебна је ателтска прича. Остварила је најбољи резултат на свету за 2007. годиште на 600 метара. Првак је Србије у дворани и на отвореном на 800 метара и на кросу на 1.000 метара. Са Ларом Пауновић, Даницом Стојковић и Јањом Ранђеловић екипни је првак државе у кросу. Бескомпромисна је, интелегентна, велики борац, јако стога према самој себи. Већ је превазишла ову нашу средину и то без атлетске стазе, објашњава Јовановић.

Својим блиставим резултатима ови спортисти су на путу још веће афирмације.

-Троје наших најуспешнијих атлетичара селектирано је за репрезентативне наступе у дресу Србије. Сви су добри ђаци. Вељко је гимназијалац, Петар медицинар, док Маша похађа Основну школу „Краљ Александар Први“. Наш клуб има још добрих дечака и девојчица који напорно раде и вежбају због чега ће засигурно постати добри спортисти, каже Јовановић.       

Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content