2019-11-21T21:54:35+01:00 22. новембра, 2019. 07:40 |

НОВИ БРОЈ ЧАСОПИСА „МАЈДАН“: У жижи „Жишка“ и „Орфеј“

Крајем минуле недеље из штампе је изашао најновији двоброј Часописа за књижевност, културу и науку „Мадан“. Уводни део посвећен је вредном јубилеју, 610 година „Слова љубве“ деспота Стефана Лазаревића, док значајан део овог костолачког часописа чине осврти са Књижевно – духовних сусрета „Костолачка жишка 2019“ и Међународних песничких сусрета „Орфеј на Дунаву“. Тако, љубитељи поезије могу прочитати шта су др Јован Јањић, др Војислав Тодоровић, Даница Вујков Верослава Малешевић и Милисав Миленковић изнели на округлом столу, ту је „Прослов о даровима“ свештеника Дејана Лазарова као и избор поезије са „Костолачке жишке“.

Део посвећен „Орфеју на Дунаву“ обухвата поезију награђених песника,  потом поезију и прозу савремених стваралаца, док је интервју броја урађен са пожаревачком књижевницом Славицом Јовановић. Овај двоброј „Мајдана“ доноси стваралаштво иностраних стваралаца кроз рубрику „Меридијани“, есеј Аце Видића „Паунд и Бродски“, књижевне критике и приказе као и рубрике „Хоризонти“ и „Простори уметности“.

Поштоваоци лепе писане речи подробније ће бити упознати са садржајем „Мајдана“ већ по промоцији, која се, по речима главне и одговорне уреднице Славице Пејовић очекује у децембру.

В.Винкић