Пожаревачка месна заједница Чачалица је после 4 године, када је стара зграда изгорела, добила нови дом. Новосаграђени објекат на симболичан начин предао је на употребу градоначелник Пожаревца Саша Павловић.

Врпцу су, са градоначелником, пресекли председник Скупштине Града Предраг Мијатовић и члан Савета МЗ Чачлица Далибор Благојевић. Обраћајући се окупљеним грађанима, Саша Павловић је рекао:

-После пожара 2018. године требало је времена и новца за пројектовање и изградњу. За новосаграђени објекат издвојено је 30 милиона динара. Заједно са партерним уређењем и прикључцима на комуналну инфраструктуру радови су укупно изнели око 34 милиона динара.

Осим просторија месне заједнице у објекту је и нова апотека Апотекарске установе Пожаревац „Виола“. Ово је тридесет пети продајни објекат Апотекарске установе Пожаревац која је, како је градоначелник рекао, најуспешнија установа овог типа у Србији.

На отварању нове апотеке директорка Татјана Чинч је подсетила да је установа недавно обележила два велика јубилеја и да отварање новог продајног објекта значи бољу доступност фармацеутске здравствене заштите грађанима овог дела Пожаревца.

Укупна површина нове зграде Месне заједнице Чачалица је око 540 квадратних метара. Уз апотеку и пошту, још један локал је предвиђен за прехрамбену продавницу.

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content