Новоизабрани председник КК „Пожаревац“, Стеван Нађфеји (1979, 204 см) је рођени Београђанин. Играо је кошарку 21 годину на позицији крилног центра и има богату  професионалну каријеру.

       У дресу Партизана освојио је првенство и Куп СР Југославије. У руском Уралу је имао одличну сезону, па је у Евро купу постизао по 10 поена  у просеку. Најбољи утисак оставио је у грчким клубовима у којима је играо скоро читаву деценију. Са Марусијем је играо Евро лигуи пласирали се у ТОП 16 фазу, а у дресу Игокеа,  Јадранску лигу. Каријеру је завршио у КК „Динамик“ где је једно време радио и као помоћни тренер.

       Нађфеји је крајем деведесетих прошлог века био члан млађих селекција Југославије. Са јуниорском репрезентацијом Југославије освојио је бронзану медаљу на Европском првенству 1996. године, а са младом репрезентацијом Југославије, злато на Европском првенству 1998. у Италији. Играо је и за универзитетску селекцију, која је на Универзијади у Кини 2001. године освојила прво место и златну медаљу.

        Нови председник КК „Пожаревац“ Стеван Нађфеји, иначе, пожаревачки зет, има пред собом деликатан задатак и имајући у виду његово искуство треба му веровати,да ће успети да удари чвршће и квалитетније темеље кошарци у граду под Чачалицом у коме живи и ради.

                                                                                          Текст и фото: Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content