АТЛЕТИКА – СЕНИОРСКО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

На крушевачком атлетском стадиону минулог викенда одржано је Атлетско првенство Србије за сениоре и сениорке. АК „Пожаревац“ је овом приликом потврдио да има праве тркачке бисере у својим редовима. Младе атлетичарке у штафети 4х400 још једном су исказале свој сјајни таленат. У конкуренцији сениорки освојиле су треће место и бронзане медаље. Ово је велики подвиг с обзиром на то да је пожаревачки састав пионирско – јуниорски: Јања Ранђеловић и Маша Рајић (пионирке), Катарина Рогожарски (млађа јуниорка) и Кристина Стојановић,  јуниорка.

Ј. Ранђеловић, К. Рогожарски, К. Стојановић и М. Рајић

Победила је и постала шампион Србије искусна сениорска штафета  београдске Црвене звезде (3:55, 17), иза ње је стигла као друга, такође сениорска штафета АК Земун (3:57, 85), а треће место је припало младим штафеташицама  АК Пожаревац (3:59, 64).

 -Треће место из Крушевца је велики успех, јер је освојено у конкуренцији искусних сениорских састава. Пред овим  атлетичаркама је сјајна спортска будућност. Време ради за њих, за годину или две можемо се надати и титули сениорског првака Србије. Наравно, морамо још стрпљиво да радимо и чувамо наше атлетске бисере, каже тренер Мирослав Јовановић.

 Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content