Нови вртић са по једном јасленом и вртићком групом капацитета 40 деце отворен је у Пожаревцу. Предшколска установа „Саволино“ налази се у Улици Лоле Рибара и испуњава све услове за рад са децом прописане од надлежног Министарства.

Вртић су пресецањем врпце у среду, 24. августа отворили градоначелник Пожаревца Саша Павловић и директорка „Саволина“ Тамара Вељковић.

У вртић је за сада уписано 20 малишана. Ово је пети приватни вртић и градоначелник Павловић је позвао родитеље да користе њихове капацитете:

– „Саволино“ је ушао у систем приватно – јавног партнерства између Града Пожаревца, Предшколске установе „Љубица Вребалов“ и приватног вртића. Са овим вртићем у приватно – јавном партнерству добили смо сада капацитет од укупно 402 детета предшколског узраста.

Приватне вртиће похађа у Пожаревцу 220 малишана и у њима има још 182 слободна места. Услови у приватном вртићима, рекао је градоначелник, су добри и исти као у државној предшколској установи „Љубица Вребалов“. Цене смештаја деце су, нагласио је он, исте у приватним и јавној установи. Родитељи плаћају месечно 3.800 динара за једно дете, а град 15.200 динара.

 Град Пожаревац за ту сврху приватним вртићима субвенционише близу 38 милиона динара.

Отварању вртића присуствовали су и помоћница градоначелника Пожаревца Марија Трнавац, чланови Већа др Горан Несторовић и Иван Пантић и директорка Предшколске установе “Љубица Вребалов” Пожаревац Тања Лончар. 

Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content