Национална служба за запошљавање расписала је 12 јавних позива/конкурса, путем којих ће кроз директну финансијску подршку послодавцима и незапосленим лицима бити укључено 20.165 незапослених лица, од којих 2.285 особа са инвалидитетом. За ове намене опредељено је 6.550.000.000,00  динара.

Као и претходних година тежиште ће бити на теже запошљивим категоријама лица у које спадају: млади до 30 година старости, без завршеног средњег образовања, старији од 50 година, Роми, особе са инвалидитетом, дугорочно незапослени, корисници новчане социјалне помоћи и лица у статусу  вишка запослених .

Већина јавних позива/конкурса биће отворена до 30. новембра 2022. године, док је рок за подношење захтева за мере намењене особама са инвалидитетом  31. децембар 2022. године. Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 31. марта 2022. године, а рок за подношење захтева потенцијалних извођача јавних радова истиче 15. марта 2022. године.

Захтеви за учешће у мерама подносе се надлежним организационим јединицама Национaлне службе за запошљавање, према месту рада лица или седишту послодавца, непосредно, путем поште или електронским путем.

Све информације за учешће у мерама активне политике запошљавања, неопходна подршка,  подношење захтева према актуелним јавним позивима биће доступне сајту www. nsz.gov.rs , као и путем званичне странице на друштвеној мрежи LinkedIn.

 

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content