2018-02-11T14:27:44+01:00 11. фебруара, 2018. 14:27 |

НУРДОР: И Пожаревац у хуманитарној акцији за оболелу децу

Поводом 15. фебруара, Светског дана деце оболеле од рака, Национално удружење родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР  организuje  хуманитарне скупове на трговима, у главним улицама и шеталиштима у више од 40 градова широм Србије, међу којима је и Пожаревац . Манифестација ће бити организована на градском тргу од 12 до 14 часова.

У четвртак 15.фебруара  у 13 часова и у центру Пожаревца биће пуштени балони подршке за све малишане који се лече и у знак сећања на оне мале суперхероје који више нису са нама. НУРДОР ће уз пригодне програме и у присуству пријатеља, родитеља, волонтера и јавних личности, обележити овај значајан датум и позвати све људе добре воље и компаније да учествују у акцији прикупљања средстава за завршетак изградње новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу. Ове године НУРДОР очекује завршетак овог пројекта од националног значаја који ће  значајно допринети побољшању услова онколошког лечења деце у целом јужном региону Србије.

Подсећања ради, НУРДОР већ две године спроводи кампању „И ја се борим“ која има за циљ већу видљивост проблема малигних обољења код деце и постизање већег сензибилитета друштвене заједнице за ово питање. Кроз кампању се подстичу како појединци, тако и компаније на активно узимање учешћа у пројектима којима  се заједнички олакшава храбрим малишанима и њиховим родитељима процес лечења.

Крајем прошле године НУРДОР је отпочео радове на другој фази пројекта – унутрашњи занатски радови и постављање инсталација, и њен завршетак очекује се средином марта месеца 2018. године. Трећа фаза пројекта је опремање објекта за коју је потребно обезбедити још 17 милиона динара. Све информације о изградњи одељења и о прикупљеним средствима доступне су на званичној интернет страници удружења www.nurdor.org.