Представници Регионалне  иницијативе Источне Србије Исток коментарисали су на недавно изведени третман чишћења водоводне мреже у Пожаревцу.

У саопштењу послатом медијима постављају низ питања, међу којима је оно због  чега грађани нису благовремено, путем рачуна за воду, обавештени о датуму испирања мреже.

-Информације о третману испирања водоводне мреже изостале су и са сајта ЈКП „Водовод и канализација“ Пожаревац, тако да се међу грађанима створила оправдана паника, јер нису имали благовремене и исправне информације о коришћењу градске воде, наводе.

Неодговорним и потенцијално опасним сматрају и информацију да „ово јавно комунално предузеће о третману испирања водоводне мреже није благовремено обавестило Завод за јавно здравље Пожаревац, већ су им званичан допис доставили на крају радног времена, уочи спровођења третмана испирања“.

-Сматрамо да је руководство ЈКП „Водовод и канализација“ било у обавези да координисано са ЗЗЈЗ Пожаревац спроводи наведене активности, ради заштите здравља грађана и препорука о коришћењу воде и на сам дан испирања, али и наредних дана.

РИИС Исток сматра да је чишћење водоводне мреже требало да спроводи Завод за јавно здравље, као референтна установа, а не  приватна фирма.

Share.

Comments are closed.

Skip to content