2021-06-21T11:26:29+02:00 21. јуна, 2021. 10:31 |

О комуналним проблемима и заштити животне средине

Прошлонедељна конференција за медије Градског одбора Странке слободе и правде у Пожаревцу која је одржана у Градском парку, била је посвећена комуналним проблемима и заштити животне средине.

– На територији Града Пожаревца постоји око 300 дивљих, односно нелегалних депонија. Обилазећи терен, заједно са мештанима сеоских насеља у то смо се уверили у Лучици, Кличевцу, Ћириковцу, у Живици… Кроз разговар са суграђанима уочили смо њихову забринутост за квалитет воде, ваздуха и земљишта, истакнуто је на конференцији за медије.

Према речима чланице ГО ССП Маје Костић, ова власт годинама трага за локацијом на којој ће бити изграђена регионална депонија и захваљујући којој би овај проблем био решен. Међутим, како је рекла, проблем се не решава, из године у годину прекомбинују се, преписују и преносе пројекти и новчана средства.

– Сагледавајући све то, долазимо до закључка да немамо решено питање фабрике воде и система за пречишћавање отпадних вода, а потпуно је занемарен и проблем квалитета ваздуха који удишемо. Када говоримо о комуналном отпаду, на пример, рециклирање још увек није дошло на ред, истакла је Костић и додала:-Што се рокова тиче, то је једна потпуна непознаница за странку на власти. Подсетићу да је рециклажни центар и трансфер станица требало да се изграде до децембра 2019. године. Издвојена средства за реализацију ове инвестиције износила су 200 милиона динара. Како сада видимо, из буџета за ову годину издваја се 40 милиона динара и стално се преносе нека средства из претходних година. Чему ми сведочимо? Колико ми то времена имамо? Колико година треба да прође? Сведочимо заправо томе да није било више хапшења функционера јавних предузећа него за време ове власти.., рекла је поред осталог Маја Костић.