Градски одбор Демократске странке Пожаревац, у саопштењу за јавност, захтева од надлежних да се хитно изјасне поводом веродостојности документа о резултатима испитивања костолачке воде који се појавио на друштвеним мрежама. Наглашавају да резултати анализа наведени у том документу нису усаглашени са садржајем званичног обавештења ЈКП “ВИК” Пожаревац од 12. априла 2024. године. 

Отуда, захтевају изјашњавање надлежних ЈКП “Водовод и канализација” Пожаревац, Града Пожаревца, Градске општине Костолац и Штаба за ванредне ситуације Пожаревац, уз напомену да ће се о веродостојности најбоље изјаснити објављивањем оригиналног извештаја Завода за јавно здравље Пожаревац о хидробилолошким испитивањима воде за пиће на узорцима од 11. априла 2024. године.

У саопштењу, између осталог, наводе и следеће:

– Како би се отклониле сумње у тачност саопштења ЈКП “ВИК” Пожаревац и Штаба за ванредне ситуације Пожаревца, захтевамо хитно објављивање свих хемијских анализа са изворишта “Ловац” и “Млава” и водоводне мреже у Костолцу, комплетну анализу воде рађену од стране Батута, заједно са хидробиолошком анализом, као и свакодневно обавештавање јавности о резултатима анализа.

– Такође, како се не би доводила у сумњу компетентност лица укључених у решавање проблема са неисправном водом за пиће, захтевамо и објављивање њихових имена, првенствено чланова Штаба за ванредне ситуације Пожаревца.

Р. Н. 

Share.
Leave A Reply

Skip to content