2019-10-31T08:54:14+01:00 31. октобра, 2019. 08:54 |

О одрживости локалних медија

Пословно удружење Асоцијације локалних и независних медија „Локал прес“ представило је своје активности и активности својих чланица на петом Медиа маркету на Београдском сајму.

Другог дана сајма уследила је панел дискусија са темом „Грађани – кључ за одрживост локалних медија“, у оквиру које је публика имала прилику да чује резултате истраживања потреба грађана за различитим видовима информација, искуства локалних медија, као и степен поверења које локални медији уживају.

Учесници панела били су Надежда Будимовић, уредница недељника „Град“ из Kрушевца, Владимир Малешић, новинар ТВ Форум-а из Пријепоља, Драган Ђорђевић, директор и власник „Сремских новина“ из Сремске Митровице, Небојша Трифуновић, новинар недељника „Лозиничке новине“ из Лознице и Петар Јеремић, представник Савета за штампу.

Том приликом је одржана и 24. Склупштина Локал преса, на којој су представљени извештај о раду, финансијски извештај, овогодишње пројектне активности, такође, извештај о активностима у Савету за штампу, у Радној групи за израду нацрта Медијске стратегије, као и у Координационом телу за преговоре и институција.