Председник Општине Кучево др Иван Рајичић разговарао је са руководством компаније SERBIA ZIJIN COPPER DOO BOR и Рудника бакра Мајданпек. Др Рајичић је овом приликом упознат са активностима које ове компаније предузимају  у вези решавања проблема загађења Пека. Речено је да је Северни ревир затворен, а да ће до краја фебруара бити завршени радови којима ће све отпадне воде са копа бити преусмерене у цевоводе и колекторе да би се потом њима напајао нови флотациони погон. Последње замућење Пека, како је објашњено, настало је „због уласка радника у Пек да би очистили јаловину и преусмерили отпадне воде“.

Председник Општине захвалио се руководству кинеске компаније на упошљавању радника из кучевачког краја с када су у питању улагања у туристичке потенцијале општине, посебно у архео-метаулуршза које је менаџер Зиђина рекао да су вредни и одговорни и обећао да ће се са оваквим трендом запошљавања наставити и убудуће.   

Једна од тема разговора била је и сарадња у области туризма. Констатовано је да постоји  обострани интереки комплекс Краку Лу Јордан у коме су се „пре више векова људи бавили истом делатношћу, којом се данас бави комапнија SERBIA ZIJIN COPPER DOO BOR“.

У разговорима су поред председника Општине и представника кинеске компаније учествовали директор Рудника бакра Мајданпек Бане Томић, помоћник председника Општине Кучево Даријан Дрикић и директор Туристичке организације Александар Илић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content