Председник Општине Велико Градиште Драган Милић угостио је познату српску каратисткињу Татјану Петровић и директора Јапанске карате шотокан асоцијације Азијa ЈСКА Мухамеда Бахрамија поводом планова за предстојећу спортску и туристичку сезону на Сребрном језеру.

Наиме, приликом посете договорено је да почетком септембра на Сребрном језеру буде одржан Међународни карате камп фестивал са карате семинаром који ће окупити врхунске светске карате стручњаке и такмичаре.

Циљ фестивала је размена искустава у овом спорту, али и упознавање културе и обичаја других земаља као и представљање потенцијала ове турдестинације.

Татјана, која је председник, тренер и оснивач Карате клуба „Nippon“ из Београда, већ годинама на Сребрном језеру успешно организује летњи камп за децу, промовишући уједно историју и лепоте овог краја и Источне Србије.

У сарадњи са локалном самоуправом, реализовани су бројни излети и догађаји који су постали традиција Кампа и незаборавни део боравка у овом туристичко-спортском комплексу који важи за једног од лидера српског и регионалног туризма.

Први човек Фестивала, мајстор каратеа 9. дан сенсеи Мухамед Бахрами, поред изузетног искуства и успеха на такмичењима, у свету каратеа је добро познат и као професионални међународни тренер, а између осталог дугогодишњи је селектор Иранске карате федерације, земље из које долази.

Share.

Comments are closed.

Skip to content