2021-12-03T10:08:50+01:00 3. децембра, 2021. 10:08 |

О проблему загревања воде у пожаревачкој Болници

Након што је једна од породиља, на друштвеним мрежама, објавила фотографију из породилишта пожаревачке Опште болнице, на којој се виде пластичне флаше напуњене водом и поређане по радијаторима, уз коментар да нема топле воде па је на тај начин загревају не би ли се бар мало окупале, у нашу редакцију је стигао одговор заменика директора пожаревачке болнице др Миланчета Вучковића и одговорног лица Службе за техничке послове m.sc. Владимира Алексића, дипл. инг. електротехнике:

– У делу Опште болнице Пожаревац, конкретно на одељењима ОРЛ и Породилиште, пре десетак дана, дошло је до квара соларног постројења које заједно са котлом врши загревање воде. То је потом, највероватније услед оптерећења котла, довело и до квара једног од два његова грејача, због чега на ова два болничка одељења протеклих дана није било довољно топле воде за потребе пацијената.

– Неисправни грејач је замењен, што је повећало температуру воде у систему, али недовољно, јер соларно постројење и даље није у функцији. У току је његово сервисирање и очекује се да проради најкасније током сутрашњег дана, када би и загревање воде требало да буде нормализовано. Иначе, покренут је и поступак набавке новог котла веће снаге, који ће у потпуности решити проблем. На свим осталим болничким одељењима има довољно топле воде за потребе медицинског особља и пацијената, наводи се у саопштењу уз извињење свим пацијентима и пацијенткињама, нарочито породиљама, које су имале ово лоше искуство.