2021-05-24T12:18:25+02:00 24. маја, 2021. 12:16 |

О продаји парцела у Индустријској зони

Поводом одлуке Скупштине Града Пожаревца да се продају парцеле на локацији Индустријска зона Северни блок, Градски одбор Странке слободе и правде Пожаревац огласио се саопштењем у којем тврде да нема законских ограничења за давање у закуп поменутих парцела:

– Апсолутно су нетачне тврдње које је градоначелник Пожаревца изнео на седници Скупштине града, да наведене парцеле није било могуће издати у закуп, јер закупац према Закону о планирању и изградњи не може добити грађевинску дозволу. Ове тврдње су нетачне јер се чланом 135. ст. 2. наведеног закона предвиђа таква могућност. Дакле, наведене парцеле су могле бити издате у закуп, наводе у саопштењу и надлежнима упућују следећа питања:

– Какве су обавезе инвеститора, односно да ли и у ком року имају обавезу да купљено земљиште приведу намени, те да ли је познато колико ће тачно запослити радника  и на који рок? Како је формирана почетна цена и да ли је приликом продаје уговорена забрана отуђења парцела чиме би се спречила могућност коруптивних радњи? Зашто грађани нису обавештени о условима под којима су продате парцеле и какву корист  град овом продајом тачно остварује?