2018-10-31T19:20:49+01:00 31. октобра, 2018. 19:20 |

О реаговању у кризним ситуацијама

А.Лазаревић, С.Нинковић, Б.Илић, И.Јовић

Представници Центра за кризни менаџмент и преговарање из Београда Александар Лазаревић и Стефан Нинковић одржали су у Пожаревцу предавањеса примерима из праксе, за представнике пожаревачке локалне самоуправе на тему поступања у случајевима тероризма и других ванредних догађаја.

            Центар за кризни менаџмент и преговарање из Београда основан је пре десет година као непрофитно добровољно удружење са задатком да се ангажује на подизању капацитета знања и свега онога што омогућава адекватно реаговање у кризним,односно ванредним ситуацијама.

            -Заједно са представницима локалне самоуправе радимо на размени драгоцених искустава око препознавања ризика, не само у Пожаревцу већ на територији читаве Србије. Разговарамо о реаговању у различитим ситуацијама, а посебан акценат је на тему тероризма који представља  изузетно велику опасност, не толико по вероватноћи, већ пре свега по последицама. Од превентивне активности, планирања и реаговања градских штабова за ванредне ситуације зависи какве ће последице претрпети материјална добра и људски животи, истакао је Александар Лазаревић.

            Председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић је изразио задовољство што се представницима локалне самоуправе пружа прилика да током интерактивне дискусије размене искуства са представницима Центра из Београда, сагледају безбедносне ризике и мере на њиховом елиминисању.

                                                                                                                        Д.Динић