2021-10-15T09:44:04+02:00 15. октобра, 2021. 09:44 |

Обележен 14. октобар, Дан Општине Мало Црниће

Свечаном седницом Скупштине општине, 14. октобра обележен је Дан ослобођења и Дан Општине Мало Црниће. Честитајући празник грађанима, председница СО Горанка Стевић је на свечаности подсетила да се Дан Општине слави 66. пут, а да је од ослобођења у Другом светском рату до данас прошло 77 година.

-Овог дана, као и сваке године одајемо дужно поштовање свим жртвама, које су дале оно најдрагоценије, своје животе за слободу. Међутим пандемија нас подсећа поново да су здравље и живот највреднији и у то име желим да се захвалим грађанима на показаној одговорности, јединству и солидарности у овом веома тешком периоду. Ми смо изабрали пут ка бољем животу и просперитетнијем друштву, а то ћемо успети само одговорним и напорним радом, рекла је Стевићева.

Председник Општине Малиша Антонијевић, обраћајући се присутнима истакао је да је 14. октобар важан датум и прилика да се изврши анализа планираних и реализованих послова, као и награђивање октобарским наградама оних који су то својим залагањем заслужили.

 -Данас, 66 година од установљења Општине и ми као и сви они пре нас, дајемо допринос зарад унапређења живота и рада у нашој општини и својим трудом и залагањем  дајемо пример како само мукотрпним радом и одрицањем можемо створити боље место за живот и постављамо високе стандарде у даљем раду. Нема заслуге појединца, а да иза тога нема јак тимски рад и међусобно поштовање и разумевање. Упркос пошасти која нас је снашла, руководство Општине уз помоћ Владе Србије сваким даном се труди да обезбеди боље услове живота за све грађане и да у сваком смислу унапреди своју општину, казао је Антонијевић.

                                                   ДОБИТНИЦИ ОКТОБАРСКИХ ПРИЗНАЊА

За изузетне резултате постигнуте у развоју и унапређењу општине, октобарске награде у виду повеље, председник Општине Малиша Антонијевић уручио је: Међуопштинском удружењу за помоћ особама са L –Дауновим синдромом „Осми дан“, за јачање породица са сродницима који имају сметње у развоју и циљем промовисања једнакости без обзира на физичке или менталне недостатке; Предузетничкој радњи „Феро Батуто“ Шапине, за развој предузетништва; Радету Првуловићу, вајару и сликару из Батуше, за професионално остварење и допринос у области вајарства и сликарства; Малиши Стокићу из Кобиља, за остварене резултате у пољопривредној производњи; мастер Славици Јовановић, професорки књижевности и писцу, за научно истраживачки рад и допринос у култури општине Мало Црниће; универзитетском професору Голубу Јашовићу, за српски језик и књижевност.

Између 35 књиге песама које су пристигле на овогодипшњи књижевни конкурс, стружни жири у саставу: Данијела Божичковић Радуловић, Зорка Стојановић и Радица Павловић, одлучио је да књижевна награда „Србољуб Митић“ за 2021. годину припадне Стевану Милошевићу из Врања, за збирку песама „Поетска микрофонија“, у издању Прометеја из Новог Сада.

 

Текст: Д.Динић

Фото: В.Милић