Гости на свечаној седници

Грађани Петровца на Млави 4. јуна прославили су Дан општине. Тим поводом у Средњој школи „Младост“ организована је свечана седница Скупштине на којој су уручена признања најзаслужнијим појединцима и организацијама.

Свечаности су поред одборника присуствовали министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић, државни секретар у Министарству просвете Зоран Касаловић, помоћник министра просвете Милутин Ђуровић, народни посланици Наташа Ивановић, Бранко Ружић и др Иван Рајичић, представници градова и општина, цркве, полиције, војске, правосудних органа и тужилаштва, јавних предузећа и установа, школа, месних заједница, удружења, чланови Националног савета Влаха, братска делегација Општине Пуцонци из Републике Словеније…

                                               ПОСВЕЋЕНИ РАЗВОЈУ

Отварајући свечану седницу, председница Скупштине општине Петровац на Млави Христина Ђорђевић је истакла да је током претходне године Скупштина општине деловала у оквиру својих надлежности утврђених Уставом, Законом и Статутом Општине.

-Као орган који је изабран директном вољом грађана настојали смо да указано поверење и оправдамо. Скупштина је усвојила низ одлука које су на директан или индиректан начин утицале на побољшање квалитета живота наших суграђана. Како одборници представљају мост између Скупштине и локалне заједнице, то је наша дужност и обавеза да ослушкујемо потребе и проблеме и да се залажемо за њихово решавање. Највећи део посла и рада са одборницима заправо се одвија пре саме Скупштине и то је процес у коме настојимо да на најбољи могући начин у складу са расположивим ресурсима спроведемо агрегацију јавног интереса. Како је реч о јавним финансијама настојали смо да унапређујемо јавност и транспарентност рада, да укључујемо јавност, али и да инсистирамо на поштовању етичког кодекса и на томе ћемо наставити да радимо, казала је Христина Ђорђевић.

Награде “4.јун” уручили су Драган Маринковић и Христина Ђорђевић

На свечаној седници приказан је филм о реализацији програма развоја у општини Петровац на Млави у протеклих годину дана, а потом је Дан општине свим суграђанима честитао председник Душко Нединић. Он је подсетио да је то прилика да се сумирају и прославе резултати који су постигнути током претходне године и како је рекао, да се осврнемо и видимо шта смо били и докле смо стигли.

-Сарадња са републичким институцијама и предузећима од кључног је значаја за наш развој. Са друге стране желим да истакнем и значај локалне управе. Једну државу чине људи, а управо на локалу људи остварују први контакт са државом.Зато је најважније да у том првом контакту људи буду задовољни, јер ако тог задовољства нема временом неће бити ни грађана, а ни државе. Зато је наш посао изузетно важан и зато се сада у потпуности дајемо овом послу. Захваљујем се и свим нашим локалним директорима установа и институција, школа и предузећа, фирмама и предузетницима, који такође посвећено раде на стварању бољих услова и прилика за наше суграђане. Грађани то знају, осећају, виде и цене и зато смо у децембру по трећи пут добили убедљиву подршку и зато ћемо се још снажније борити. За успех нам је неопходна синергија грађана и руководилаца, локала и Републике, синергија свих људи истински посвећених развоју и успеху, истакао је Нединић.

                                             НАГРАЂЕНИ

Награде „4. јун“ у виду признања са новчаном наградом, заменик председнице СО Драган Маринковић уручио је: Колу српских сестара Петровац на Млави, Радиши Рајковићу из Бистрице и Драмско креативном студију Средње школе „Младост“.

Председница СО Христина Ђорђевић доделила је награде „4. јун“ у виду признања Привредном друштву „Милановић“ из Петровца, Сашку Стевићу из Крављег Дола и  Основној школи „Жарко Зрењанин“ из Великог Лаола.

Статуета припала Војној академији Универзитета одбране

Статуета „Драгутин Томашевић“ као посебан вид друштвеног признања за посебан допринос развоју образовања и промоцији спорта додељена је Војној академији Универзитета одбране Републике Србије. Награду је уручио заменик председника Општине Борис Гвоздић.

Награду 4. јун“ у виду повеље председник Општине Душко Нединић доделио је министру пољопривреде др Александру Мартиновићу, за помоћ и допринос развоју опшптине Петровац.

                 САРАДЊА СА ДРЖАВОМ ДАЈЕ РЕЗУЛТАТЕ

У име награђених др Александар Мартиновић је изразио захвалност и истакао да је велика част добити признање од локалне самоуправе каква је Петровац на Млави, која је како је рекао, у само годину дана постигла сјајне резултате у скоро свим областима друштвеног живота.

Душко Нединић и др Александар Мартиновић

-Показали сте да за годину дана у сарадњи са државом можете да урадите много за своје грађане и да унапредите њихов свакодневни живот. Искрено се надам да ћемо са добром сарадњом наставити и у будућем периоду, јер Петровац на Млави је пример општине која показује да добра сарадња државе и локалне самоуправе и те како даје изузетне резултате. Оцену о вашем раду дали су грађани 17. децембра, указујући огромно поверење СНС-у и СПС-у, као партијама које су највише допринеле развоју општине Петровац. Наше локалне самоуправе су и пре неколико дана показале да су издржале пробу времена, да су успеле у изузетно тешким околностима да остваре сјајне резултате, где смо у једном широком народном фронту предвођени СНС-ом и СПС-ом практично остварили убедљиву победу у свим градовима и општинама у којима су одржани избори. Ти резултати показују да грађани Србије апсолутно имају поверење у политику коју воде  председник Александар Вучић, Влада Србије и наше локалне самоуправе. То је политика мира, развоја и стабилности. Убеђен сам да ћемо наставити добру сарадњу и са свим другим општинама у Браничевском округу, јер показало се и на примеру Петровца да сарадња са државом даје изузетно добре резултате и ми ћемо у наредне четири године са том сарадњом да наставимо, закључио је министар.

У културно – уметничком програму наступили су Хор „Свети Лука“, Теодора Чолаковић, Анастасија Живановић и глумци петровачког позоришта Јован Ивковић и Саша Радивојевић.

Дарко Динић

Share.
Leave A Reply

Skip to content