У Петровцу на Млави је, 4. jуна, обележен Дан општине. Тим поводом одржана је свечана седница Скупштине којој су поред одборника присуствовале и бројне званице. Између осталих, Бранко Ружић, први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја са сарадницима, Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије,  народна посланица Наташа Ивановић, градоначелник Пожаревца Саша Павловић, представници општина браничевског округа као и Новица Јаношевић, председник Националног савета Влаха.

На свечаној седници приказан је филм о реализацији програма развоја у општини Петровац на Млави у протеклих годину дана, а потом је Дан општине свим суграђанима честитао је председник Душко Нединић. Он је подсетио  на годину коју су обележили епидемиолошки проблеми, а о ономе што очекује ову општину у наредном периоду је рекао:

-Мој тим и ја имамо визију Петровца на Млави у будућности и на томе свакодневно радимо. Желимо да Петровац на Млави буде општина у којој сви грађани и млади бирају да живе, раде, инвестирају и заснивају своје породице. Желимо да будемо препознатљиви по развијеном туризму, пољопривреди и повољном амбијенту за инвестирање. Желимо и да наши грађани буду еколошки освешћени, да имамо развијене здравствене и социјалне услуге и богат и разноврстан друштвено-културни живот. Са сваким урађеним пројектом, ми смо корак ближе остварењу ове визије. Оно што је такође важно је да је ово и визија наших суграђана, због чега смо и добили убедљиву подршку на изборима прошле године. Данас је прави дан да будемо локал патриоте и учинимо нешто добро за нашу заједницу. То дугујемо и свим здравственим радницима који су током претходне године, давали све од себе да сачувају наше животе. Наш мото је да само заједно, ми градимо заједницу по мери свих нас, поручио је Нединић.

Мост на Млави

Поводом 4. јуна,  Дана општине Петровац на Млави у саобраћај је пуштен пешачко – бициклистички мост преко реке Млаве на чијим се обалама и налази град. 

Врпцу су симболично пресекли посланица Наташа Ивановић и председник Општине Петровац, Душко Нединић. У близини реконструисаног моста постављен је интерактивни тотем са циљем промоције туристичке понуде две општине, Петровац на Млави и Деспотовац.

НАГРАДЕ

На свечаној седници којом је председавао Миланче Аћимовић, поводом Дана општине, уручене су награде „4. јун“ и „Драгутин Томашевић“.

         

Повеље „4. јун“ доделио је председник општине Душко Нединић

Повеља „4. јун“ додељена је Бранку Ружићу, првом потпредседнику Владе Републике Србије и министру просвете, науке и технолошког развоја за допринос развоју општине Петровац на Млави, Ковид амбуланти Дома здравља Петровац на Млави за изузетне резултате у здравственој заштити грађана и Дому за децу и лица ометену у развоју „Др Никола Шуменковић“ Стамница за постигнуте резултате у раду. Уручио их је председник општине Душко Нединић, а у име награђених захвалио се министар просвете, науке и технолошког развоја Владе Србије, Бранко Ружић речима:

-Већ две деценије долазим у Петровац на Млави и за мене је ово данас велика привилегија. Знам колико је важна сарадња између локала и Републике и једино на такав начин општине и градови могу да одговоре на све потребе и изазове са којима се сусрећу.

           

         Признања “4.јун” доделили су Драган Маринковић и Горан Ристић

Награду „4. јун“, у виду признања, добили су Стефан Радосављевић, припадник Ватрогасно спасилачке јединице Петровац на Млави, Армандо Пацикас, криминалистички инспектор Полицијске станице Петровац на Млави, Владан Милић, професор историје из Ћовдина и Драгана Конић, радница Спортског центра Петровац на Млави. Такође, награда „4. јун“ у виду признања додељена је и Фудбалском клубу Рановац, постхумно Радету М. Обрадовићу, песнику из Великог Поповца и Месној заједници Ждрело.

 

       

           Давор Штефанек награду је добио  из руку Дејана Марковића

Награда „Драгутин Томашевић“ као посебан вид друштвеног признања за постигнуте резултате и достигнућа у области спорта, додељена је Давору Штефанеку, председнику Спортског савеза Србије.

Свечана седница Скупштине завршена је културно уметничким програмом који су припремили и извели Народни оркестар „Сербиа“ и фолклорна група „Корак по корак“.

                                                                                                          Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content