2019-10-08T20:21:23+02:00 8. октобра, 2019. 20:20 |

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ ЖАБАРИ: У корак са временом

            Свечаном академијом у Дому културе у Породину, обележен је 8. октобар, Дан ослобођења и Дан Општине Жабари. Скуп је отворио председник Скупштине општине Дејан Адамовић нагласивши да је 8. октобра пре 75 година општина Жабари ослобођена од фашистичке окупације и да прослава овог важног датума представља одавање почасти свим прецима који су се храбро борили за слободу, уписујући своја имена и своју хаброст у славну историју српског народа.

            -Зато се и ми данас храбро боримо да очувамо све оно што су нам наши преци оставили и да генерацијама које долазе створимо боље и пристојније услове за живот, засноване на славној историји нашег народа. Велика је одговорност, потребно је много труда и рада, али је и велико задовољство када видимо да идемо у корак са временом и решавамо проблеме садашњице са којима се сусрећемо. У протеклом периоду успели смо да реализујемо многе пројекте од изузетног значаја за свакодневни живот и функционисање, да донесемо важне одлуке и будемо увек на услузи свим грађанима наше општине. Вођени истим циљевима и у наредном периоду трудићемо се да опрвдамо све оно што смо до сада урадили, али и да заједничким снагама наставимо да радимо још више и боље, поручио је Адамовић.

                                   СПРЕМНИ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ

            Честитајући празник грађанима, председник Општине Јован Лукић је истакао да је општина Жабари одувек била на раскрсници важних путева, али са одлучним и храбрим грађанима који су увек бирали прави пут којим треба кренути, увек настојећи да тај пут буде најбољи за генерације које долазе.

            -Можете се и сами уверити да овогодишњи празник обележавамо у још лепшој и уређенијом општини, захваљујући добром планирању, одличној сарадњи са ресорним министарствима и председником Републике Александром Вучићем. Свакодневне победе, како велике, тако и оне мале буде вољу и ентузијазам да сви заједно наставимо да се боримо да општина Жабари буде достојно место наше деце и будућих генерација. Зато са поносом могу да кажем да су грађани општине Жабари изабрали прави пут, а томе сведоче бројни инфраструктурни пројекти, побољшани услови живота наших грађана, као и бројни успеси наше деце. Захваљујем се свима који су учествовали у реализацији пројеката, свим сарадницима, а посебно грађанима који су нам у протеклом периоду указали поверење. Надам се да смо то поверење својим радом оправдали, спремни да заједничким снагама поново кренемо у нове победе, закључио је Лукић.

            Шта је од инфраструктурних пројеката урађено између два празника у општини Жабари присутни су имали прилику да погледају у филму припремљеном за ову прилику.

 

 ДОБИТНИЦИ ПРИЗНАЊА

Поводом празника, Октобарску награду као највише признање за изузетан допринос у развоју и афирмацији Општине Жабари у 2019. години, председник Општине Јован Лукић уручио је Александру Јокићу из Београда.

Добитници Октобарских плакета су: Национална служба за запошљавање – Филијала Пожаревац, Спортски савез општине Жабари и Фудбалски клуб „Поморавље“ из Влашког Дола. Признања је уручио председник Скупштине општине Дејан Адамовић.

Заменик председника Општине Златко Драгутиновић уручио је Октобарске  захвалнице: Слађани Стокић из Александровца, главној сестри у Дому здравља Жабари, Тихомиру Драгуљевићу, председнику Месне заједнице Миријево, Драгом Чичићу, за допринос у раду Месне заједнице Породин, Кринки Обрадовић, административном раднику у ОШ „Дуде Јовић“ Жабари, Николи Николићу, пољопривредном произвођачу из Полатне, Филипу Јанковићу, пољопривредном произвођачу из Жабара, Мариу Илићу произвођачу млека и фармеру из Кочетина, Слађани Јанковић Вучковић, председници Месне заједнице Симићево, Стефану Витковићу, пољопривредном произвођачу из Симићева, Ненаду Цвејићу, за допринос у раду Месне заједнице Александровац, Бојану Обрадовићу, домару у ОШ „Херој Роса Трифуновић“ Александровац и Дарку Глишићу, солисти на хармоници из Велике Плане.

            Посебне захвалнице свим пензионисаним радницима у Општинској управи од 2016. године до данас уручио је начелник Општинске управе Небојша Миловановић. Добитници захвалница су: Биљана Станојевић из Жабара, Светлана Динић из Жабара, Славица Вукашиновић из Александровца, Славица Савић из Александровца, Драгослав Марковић из Александровца, Милан Обрадовић из Жабара и Зоран Јаковљевић из Симићева.

У име награђених обратио се Александар Јокић, члан Извршног одбора Српске напредне странке и координатор за Браничевски и Поморавски округ: „Ви који живите овде најбољи сте сведоци шта је све урађено у протеклом периоду у вашој општини, а свему томе у великој мери допринела је Влада Републике Србије. Поручио бих челницима општине да и даље буду одговорни, вредни, марљиви, дисциплиновани и да сваки тренутак потроше у раду, а све са циљем побољшања услова и стандарда живота грађана“. Он се одрекао новчаног дела награде у корист Фудбалског клуба „Поморавље“ из Влашког Дола.

Свечаности су присуствовали представници општина из Браничевског округа, цркве, војске, полиције, директори јавних предузећа и установа.

                                                                                                          Текст: Д.Динић

                                                                                                          Фото: В.Милић