Пригодним културно уметничким програмом приређеним у школској хали, у четвртак 12. октобра обележен је Дан основне школе „Јован Цвијић“ Костолац.

Великом броју родитеља, ученика, представника бројних образовних институција, пријатеља и пословних партнера Школе као и званичника Града Пожаревца и Градске општине Костолац, након школске химне обратила се директорка Сунчица Марковић.

Сунчица Марковић

Захваљујући се на досадашњој подршци свима који је несебично пружају у циљу што квалитетније наставе, Марковић је истакла:

-Осим редовног опремања школе Град Пожаревац је ове године извдојио новчана средства којима смо у подручној школи у Петки реновирали комплетан кров. Планови за даље су уређивање осталих сеоских школа чиме ће се увелико побољшати услови обављања наставе и стицања знања. Школска управа има зачајну улогу у раду школе, пружају нам подршку посебно сада у дигиталном опремању а коришћењем оваквих наставних средстава школа се лагано сврстава у ред савремених образових институција. Овом приликом посебно се захваљујем запосленима који својим радом и трудом пружају добар  пример нашим ученицима.

Предраг Мијатовић

Присутнима се овом приликом обратио и заменик градоначелниока Града Пожаревца Предраг Мијатовић. Честитајући учитељима, наставницима, особљу и ученицима Дан школе, Мијатовић је нагласио:

-Од 2002. године школа носи име чувеног Јована Цвијића, али и пре и после тога постоји једна нит која повезује све године вашег постојања. Ту нит су чинили и чин есјајни наставнички кадар, који је увем умео да своје знање пренесе младим Костолчанима. Та чињеница допринела је да се генерације ученика овог краја изведу на прави пут, припреме за своје будуће каријере и буду добри људи. Поновићу оно што сви знају: Костолац је увек словио за рударско место које осим угља производи и електричну енергију за добар део Србије. Будући да су готово сви који тамо раде некада били ваши ђаци, не треба посебно говорити о одговорности коју посредно имате за функционисање наше државе као и то колико сте том изазову одговорили.

Директорка основне школе „Јован Цвијић“ Сунчица Марковић овом приликом је уручила захвалнице Граду Пожаревцу и Градској општини Костолац за допринос у раду школе.

У дугом делу скупа  ученици  и Певачко друштво колектива извели су занимљив и садржајан културно уметнички програм.

Текст и фото:  Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content