2021-03-09T19:42:50+01:00 10. марта, 2021. 07:40 |

Обезбедити средства за проширење вртића у Петровцу

Оснивањем Министарства за бригу о породици и демографију у Влади Србије држава се јасно определила да стратешки делује у правцу решавања питања наталитета, једног од највећих проблема у земљи. Ово је у Петровцу на Млави истакао Ратко Дмитровић, министар у овом ресору Владе Србије приликом разговора са председником Општине Душком Нединићем и његовим сарадницима.Министар је најавио помоћ у обезбеђивању средстава за проширење  вртића чиме би се решио проблем смештаја деце у сеоским срединама обзиром на то да граду Петровцу гравитира 33 села.

-Створимо услове да живот на селу постане привилегија, а не мана, рекао је Дмитровић.  

Председник Општине Душко Нединић подсетио је да је тренутно на листи чекања за смештај у Предшколску установу „Галеб“ више од 70 малишана и да Општина  Петровац на Млави са више од 31.000 становника припада групи најнеразвијенијих у Србији…Председник је указао и на то да је у последње четири године учињен велики помак у реализацији инфраструктурних пројеката. Обновљени су путеви, у току је гасификација, а тренутно се реконструише и мост који спаја две стране општине преко реке Млаве.

Након разговора са руководством Општине министар је посетио Предшколску установу  „Галеб“ где су га, са плановима за проширење капацитета, упознале народна посланица Наташа Ивановић и директорка Данијела Лазић.