Информација за интерно расељена лица о могућности да остваре своје бирачко право на локалним изборима на Косову и Метохији 17. октобра 2021. године

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије обавештава да ће се локални избори на Косову и Метохији бити одржани 17. октобра ове године и да ће сва заинтересована интерно расељена лица са Косова и Метохије своје бирачко право моћи да остваре уколико поседују важећу личну карту издату од стране привремених институција самоуправе у Приштини (лична карта издата на КиМ).

Лица могу гласати ИСКЉУЧИВО на бирачком месту у општини где имају пријављено пребивалиште, то јест, мора се гласати на бирачком месту где је лице уписано у Централни бирачки регистар.

Из Комесаријата указују и на то да ће за све заинтересоване бити организован аутобуски превоз до бирачких места на Косову и Метохији. Полазак на Косово и Метохију планиран је у раним јутарњим часовима, у недељу, 17. октобра 2021. године, са главне аутобуске станице у свим местима, осим Београда, где је планиран полазак испред Сава центра, као и Ниша, у којем је полазак испред Супер Вера у Нишу.

Сви заинтересовани грађани могу се јавити на контакт телефон 0800/ 201-011 где ћедобити све потребне информације.

Молимо вас да да свим заинтересованим лицима пружите неопходне информације, да на видном месту истакнете број контакт телефона за информисање, проследите локалним медијима спот који вам достављамо у прилогу. Уједно вас молимо да у табелу коју достављамо у прилогу, упишете све заинтересоване који вам се обрате у вези са предстојећим изборима на Косову и Метохији.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content