2018-05-21T08:46:50+02:00 21. маја, 2018. 08:42 |

Обиђите Ђердапску клисуру на два точка

Компанија Arriva Litas, део Deutsche Bahn-a, глобалног лидера у области услуга транспорта и  логистике, и Arriva Групе која послује у 14 земаља, и ове године бициклистима и љубитељима активног одмора омогућава једноставан приступ чудесним бициклистичким стазама на подручју Ђердапске клисуре захваљујући аутобусу са носачем бицикла који свакодневно саобраћа на линији Београд – Кладово -Београд. Реч је о иновативном концепту који је компанија Аррива у партнерству са немачком организацијом за међународну сарадњу ГИЗ и Дунавским центром за компетенцију применила на нашем тржишту који  повећава слободу мобилности, поставља више дестинација у домет бициклиста и промовише бициклизам као алтернативу  кратким вожњама аутомобилима како би се смањиле емисије штетног гаса. 

 


Као компанија која је дугорочно посвећена унапређивању квалитета превоза путника у Србији кроз различите моделе инвестирања, Arriva је са партнерима обезбедила ову специјалну аутобуску линију са носачем који може да понесе 5 бицикала док је услуга коришћења носача уз куповину карте бесплатна.    Arriva аутобус са носачем бицикала саобраћаће на линији Београд-Кладово-Београд сваког дана по следећем реду вожње: Од Београда  ка Кладову: Београд,  06:00 – Пожаревац, 7:15 –  Велико Градиште, 8:10 –  Голубац, 8:35 – Доњи Милановац, 9:45 – Кладово, 11:00.

Од Кладова до Београда:Кладово, 16:15 – Доњи Милановац, 17:30 – Голубац, 18:35 – Велико Градиште, 19:00 – Пожаревац, 19:50 – Београд, 21:10. Цена повратне карте за Аррива поласке на релацији Београд-Кладово износи 2.300 динара, док је цена карте у једном правцу 1.550 динара.

Arriva послује у оквиру Deutsche Bahn групе, водећег светског провајдера услуга транспорта и логистике и један је од највећих превозника у Европи, који годишње остварује 2,2 милијарде путовања. Послује у 14 земаља са 19,500 аутобуса, 1,123 возова и 21 трајекта и запошљава око 60,000 људи. Аррива је у Србији је присутна од  2013. године, има 880 запослених  и 320 аутобуса, а годишње бележи 19,3 милиона пређених километара. Пружа услуге јавног превоза у Београду, Нишу, Крагујевцу и Браничевском региону, уз обављање међународног, међумесног, приградског, градског и ванлинијског превоза. У оквиру компаније послује и истоимена туристичка агенција и то са представништвима у Београду и Пожаревцу. Више информација о компанији доступно је на https://arriva.rs/

Подручје Ђердапске клисуре је  изузетна бициклистичка дестинација која се састоји од шест мањих рута прилагођених различитим групама – од најлакше за породичне вожње, до најтежих за љубитеље екстремног спорта. Ђердапска бициклистичка рута повезује Кладово и Drobetu Turnu  Severin, а чак петнаест природних и културно-историјских атракција мапирано је на овој рути – седам у Србији, седам у Румунији и једна заједничка – хидроелектрана Ђердап. Осим саме бициклистичке руте, бициклисти могу да посете Голубачку тврђаву, као и археолошко налазиште Лепенски Вир, а навигација кроз ову невероватну бициклистичку авантуру значајно је олакшано захваљујући бесплатној  Iron Gate Cycling апликацији која је доступна за AndroidiOS телефоне.