Поводом градске славе Свете Тројице, Град Пожаревац наградиће заслужне појединце и установе. Ове године биће уручене три награде појединцима и једна повеља намењена организацијама.

Тројичке награде, које износе по 58.800 динара, додељују се привреднику, хуманитарцу и спортском раднику из Пожаревца Ђорђију Бојатовићу, додасашњем председнику Планинарског клуба „Вукан“ из  Пожаревца Милошу Бранковићу и дипломираном музичком педагогу и композитору из Пожаревца Предрагу Пауновићу.

Повеља се додељује Концерну „Бамби“ а.д. Пожареваца

Ђорђије Бојатовић као дугогодишњи директор фирме „Минел Еним“ у Смедереву постигао је значајне резултате у раду, за шта је добио многа признања. Упоредо са привредним радом, значајан је спортски радник, више година на челу пожаревачког Фудбалског клуба „Млади радник“. Такође, значајан је донатор у хуманитарном раду, значајан допринос пружио је у привреди, спорту и хуманитарном раду Града.

Милош Бранковић, некадашњи председник Планинарског клуба „Вукан“ годинама је постизао значајне резултате на локалном и републичком нивоу, чак и у време епидемије. Све традиционалне акције уредно су одржаване. Захваљујући својим активностима, Клуб је остварио значајно место на мапи овог спорта у Србији, за шта је заслужан досадашњи председник Клуба, али и у промовисању здравог живота код грађана. Дао је значајан допринос у спорту у Граду Пожаревцу.

Предраг Пауновић, дипл. музички педагог и композитор, који ради као уредник у Центру за културу у Пожаревцу и власник је Музичког студија „Маестро“ у Пожаревцу. Крајем прошле године осмислио је, организовао и реализовао манифестацију „Милион мелодија за живот“ која је окупила око 100 извођача. Том приликом сакупљена су значајна средства за лечење деце из Пожаревца од тешких болести. Град је помогао одржавању ове манифестације која је била јединствен пример солидарности и хуманитарног рада. Значајне успехе постиже и у Музичком студију „Маестро“ у Пожаревцу. Дао је значајан допринос у култури Града Пожаревца.

Концерн „Бамби“ АД у Пожаревцу од 1967, од када је почела са радом, компанија “Бамби” је жила куцавица града Пожаревца. У производним погонима данас произведу 33,5 хиљада тона кекса. Годишња производња давне 1967. године била је нешто преко 150 тона, што значи да је Бамби заиста растао свих ових година. Лидери су на кондиторском тржишту, али да би ту остали настављају са развојом. Данас је актуелна инвестиција од 12 милона евра за изградњу нове производне линије за нашу Плазму и нови магацин. Магацин ће бити завршен већ у јулу, а у септембру пуштају у погон и производну линију. Потећи ће нова река плазме. Додатно, инвестиција од милон евра је резервисана за Р&Д развојни центар, који је у овој компанији зову Бамбијевом фабриком идеја. Јасно је да је нова историја Бамбија почела да се пише када је Бамби постао део Coca Cola HBC фамилије 2019. Иза Бамбија су три рекордне године од чега је у 2020. Остварен бруто промет од 100 милиона евра, а у Србију у свет из Пожаревца је отишло 30 милиона килограма робе.Дао је значајан допринос у привреди Града.

           

Share.

Comments are closed.

Skip to content