На седници Извршног одбора Националног савета влашке националне мањине, одржаној у Малом Црнићу, закључено је о потреби интензивирања активности у сфери образовања и информисања, у складу са циљевима очувања националне културе, језика и обичаја Влаха у Србији. 

Седницу је водио председник Извршног одбора Националног савета Влаха Радиша Драгојевић, који је између осталог говорио о значају досадашњих активности Савета на остварењу поменутих циљева, као и сарадње која постоји са надлежним министартсвом и локалним самоуправама у којима живе припадници влашке националне мањине. 

Том приликом се обратио и председник општине Мало Црниће Малиша Антонијевић, који је нагласио да у овој локалној самоуправи све националности живе складно. Указао је и на то да на територији малоцрнићке општине, од укупно деветнаест насеља, у четири живе припадници влашке националне мањине.

Седници су присуствовали и председник Националног савета влашке националне мањине Новица Јаношевић, заменик председника општине Мало Црниће Даниел Сурдуловић и председница Скупштине општине Мало Црниће Горанка Стевић. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content