ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ ИЗМЕЂУ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД У ПОЖАРЕВЦУ И РЕГИОНАЛНОГ ЦЕНТРА ЗА ПОРОДИЧНИ СМЕШТАЈ И УСВОЈЕЊЕ „ЋУПРИЈА

 

                            – Хранитељи ће на заштити интереса деце радити у тесној сарадњи са Центром за социјални рад

       – Хранитељи преузимају непосредну бригу о детету и дужни су да се старају о његовом здрављу, развоју, васпитању и образовању

 

 

Поводом почетка реализације програма припреме и обуке хранитеља на простору Браничевског управног округа, директори Центра за социјални рад у Пожаревцу и Регионалног центра за породични смештај и усвојење „Ћуприја“ Татјана Рајић и Игор Станковић, потписали су протокол, који је одговор на решавање проблема вишегодишњег застоја у лиценцирању хранитељских породица.

Програм обуке под називом „Сигурним кораком до хранитељства“ намењен је едукацији хранитеља, који морају знати како реаговати у тренуцима специфичних потреба деце без родитељског старања.

Центар за социјални рад у Пожаревцу у овом тренутку има око 6.000 активних корисника, од којих је око 200 деце без родитељског старања. По речима директорке ове социјалне установе Татјане Рајић, деца без родитељског старања уједно је и најосетљивија група корисника, којима се придаје посебна пажња.

Обука хранитеља на простору Града Пожаревца, нажалост није реализована три и по године уназад.

Хранитељи преузимају непосредну бригу о детету и дужни су да се старају о његовом здрављу, развоју, васпитању и образовању, а све са циљем његовог оспособљавања за самосталан живот и рад.

Детаљније у недељним новинама “Реч народа”, објављеним 10. октобра.  

М. П.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content