2021-04-22T12:23:23+02:00 21. априла, 2021. 08:52 |

Обукама до квалитетније наставе

Основна школа „Милош Савић“ у Лучици са издвојеним одељењима у Пољани и Пругову, као и у свим образовним установама широм Србије, у периоду од 1. априла до 31. маја,  уписује ученике у први разред електронским путем, преко портала еУправа. Осим тога, родитељи упис могу обавити и доласком у школу.Директор Славиша Стојадиновић истиче да ће Школа и након рока вршити упис деце уколико се догоди да родитељи из неког разлога нису  у могућности да то обаве до краја маја.

Стојадиновић се осврнуо и на досадашња инфраструктруна улагања у школама у Лучици, Пољани и Пругову. Како је рекао, доста се радило и на побољшању материјалних услова, али и на едукацији наставног особља. 

С. Стојадиновић

У циљу побољшања квалитета наставе, за учитеље и наставнике редовно се организују обуке и семинари, који се због тренутне епидемиолошке ситуације одржавају онлајн. Такође, ученици су успешни и активни како у оквиру наставних, тако и ваннаставних активности. 

У инфраструктурном смислу у ову  образовну установу последњих година доста улаже.

 -Осим тога што је Основна школа „Милош Савић“ значајно проширила своје капацитете, она је истовремено и побољшала услове и квалитете рада. У претходном периоду успели смо да набавимо велики број наставних средстава – компјутере, пројекторе, сва учила која чине наставу лакшом и занимљивијом ученицима, нагласио је Стојадиновић. 

Директор ОШ „Милош Савић“ у Лучици захвалио се на досадашњој сарадњи Граду Пожаревцу, свим релевантним државним институцијама, пре свега Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Министарству правде, као и Министарству трговине, туризма и телекомуникација. Захваљујући њима Школа редовно учествује у реализацији републичких пројеката.

М. П.