2021-10-13T13:14:40+02:00 13. октобра, 2021. 12:05 |

Од 16 сати: 57. Уличне трке у Пожаревцу

 

У организацији Спортског савеза Града Пожаревца и Атлетског клуба „Пожаревац“, а под покровитељством Града Пожаревца, са почетком у 16 часова, одржавају се 57. Уличне трке „Grand prix Пожаревац 2021“.

Од председника Спортског савеза Града Пожаревца Златана Костића сазнајемо да ће на овим традиционалним тркама учествовати око хиљаду учесника из 30 српских клубова. Овога пута у категоријама од првог до четвртог разреда трчаће само ученици из пожаревачких основних школа како би им се пружила прилика да се нађу на победничком постољу и евентуално пробуди интересовање за овај спорт.

Председница Атлетског клуба „Пожаревац“ Дубравка Николић истиче да Клуб има добру сарадњу са осталим локалним клубовима, остварује добре резултате и на правом је путу да се развије још више, што умногоме зависи од изградње атлетског стадиона.

-Атлетика је јако здрава зато што се тренира сваки дан по свим временским условима, настављамо да се боримо, да радимо онако како нас је Јово Будимир учио да и када је најтеже не посустајемо, рекла је Дубравка Николић. Она је позвала основце и средњошколце да учествују на тркама, како би осетили драж атлетике и трчања на улицама Пожаревца.

Представник Атлетског савеза Србије Рифат Зилкић наглашава да је пожаревачки клуб један од стубова када су у питању млађе узрасне категорије на средњим и дугим пругама.

 -Атлетски савез Србије је препознао резултате АК „Пожаревац“ и самим тим је и изградња атлетског стадиона у Пожаревцу један веома битан пројекат који ће бити реализован уз помоћ локалне самоуправе. Изградњом таквог стадиона атлетика ће се у овом делу Србије подићи на један виши ниво, а Град Пожаревац добити прилику да организује велика такмичења, рекао је Зилкић.

Члан Градског већа задужен за спорт Милан Јовић наглашава да је атлетика спорт са традицијом у Пожаревцу, што се може видети и из резултата које постижу атлетичари Атлетског клуба „Пожаревац“.

 -Град ће у наредном периоду тежити да се одужи Клубу и деци на постигнутим резултатима изградњом атлетског стадиона и надам се да ћемо им тиме омогућити максималне услове за квалитетно тренирање и такмичење, закључио је Јовић.

                                                                                                            Д.Динић