2018-04-17T18:26:02+02:00 17. априла, 2018. 10:03 |

ОД 19. АПРИЛА У ПОЖАРЕВАЧКОЈ МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ: Такмичење дрвених дувача

У четвртак, 19. априла, са почетком од 20 часова, свечано ће бити отворено XV такмичење дрвених дувача – Пожаревац 2018. У концертној сали Музичке школе посетиоци ће уживати у музици великог европског имена, флаутисте, Дејана Гаврића (Мајнц, Немачка), уз клавирску сарадњу Маје Рајковић (Факултет музичке уметности, Београд).

Музичка школа вас позива и на концерт саксофонисте Нинослава Димова (Факултет музичке уметности Скопље, Македонија), уз клавирску сарадњу Маје Поповић (Факултет музичке уметности Скопље, Македонија). Концерт ће бити одржан у петак, 20. априла, са почетком од 20 часова.
У такмичарском делу наступиће 290 такмичара из Аустрије, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Црне Горе, Бугарске, Македоније и Србије.
Музичка школа огромним организационим напорима доводи у град преко хиљаду гостију на Такмичење младих солфеђиста и Такмичење дрвених дувача, који сами сносе трошкове учествовања и боравка, а она им нуди најбоље могуће услове за рад и такмичење, као и врхунске жирије, који су гарант правичности такмичења.
Школа има значајну финансијску подршку Града Пожаревца и Министарства културе Републике Србије.