Oд 27. до 29. јануара, на Београдском сајму одржаће се трећи по реду Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства „Agro Belgrade“. Сајам ће, уз представнике локалне самопураве, обићи и пожаревачки пољопривредници.

Свечано отварање коме ће присуствовати ресорни министар Бранислав Недимовић, заказано је за четвртак, у 11 часова. Очекује се присутво представника из Републике Албаније, Северне Македоније и Републике Српске.

Изложбени простор заузима 30.000 квадратних метара, а своје новитетe приказаће више од 500 излагача из Србије и света.

Албанија, Северна Македонија и Република Српска представиће се на националним штандовима, на којима ће иначе бити присутно 50 компанија. Осим њих представиће се и московски регион, односно Руска Федерација. Међу излагачима су и бројне компаније из Италије, Шпаније, Холандије, Швајцарске, Немачке и других земаља.

Значајно место заузеће и произвођачи са територије Београда, Врања, Ваљева, Сремске Митровице, затим Зрењанина, Кикинде, Пожаревца, Кучева, Владимираца… На Сајму ће се наћи и штанд Управе за аграрна плаћања, на коме ће посетиоци моћи да се информишу о актуелним подстицајима.

Током три дана манифестације организују се и стручне конференције и састанци на којима ће се између осталог разговарати о стандардима у производњи воћа и поврћа, о будућности производње бобичастог воћа, транспорту воћа и поврћа у расхладним контејнерима, о револвинг фондовима за финансирање, прецизном наводњавању, модернизацији српског винарства,  производњи и преради лековитог и ароматичног биља у Србији. Планирани су и састанци страних и домаћих купаца са произвођачима воћа и поврћа у свежем, замрзнутом и обрађеном стању.

У хали 3 Београдског сајма биће приказана најмодернија техничка достигнућа. Могу се видети водећи светски брендови трактора и прикључне механизације, заливни и противградни системи, дронови и друга савремена опрема. Хала 2А резервисана је за компаније из области заштите и прихране биља, расадничарске производње и произвођаче семена.

Цена карте је 300 динара, а Београдски сајам може се посетити у времену од 10 до 17 часова.

„Ago Belgrade“ организује сe уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Града Београда – Секретаријатa за пољопривреду и USAID-а.

Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију, Сајам се организује у складу са тренутним епидемиолошким мерама и наредбама Градског штаба за ванредне ситуације, те је неопходно да се сва лица строго придржавају прописаних епидемиолошких мера у затвореном, како би ризик од појаве и ширења заразне болести ковид 19 био сведен на минимум.

Share.

Comments are closed.

Skip to content