2018-04-26T10:20:59+02:00 26. априла, 2018. 10:20 |

Од 29. априла до 2. маја у Великом Градишту: Уранак музички фестивал

За време првомајских празника, од 29. априла до 2. маја, на Сребрном језеру ће бити одржан пети по реду Уранак музички фестивал електронске, поп и хип-хоп музике. Догађај је ове године проширен програмом крстарења Дунавом од Београда до Сребрног језера.

Организатори очекују долазак око 10.000 посетилаца из земље и региона жељне доброг звука на простору Сребрног језера, једном од најлепших излетишта и идеалне локације за овакав догађај. Иза Уранка стоје Општина Велико Градиште и Туристичка организација Србије, јер је у питању пројекат од изузетног значаја за развој туристичких потенцијала Источне Србије. Истовремено Уранак фестивал има и велики економски значај за овај крај Србије. Прошле године се кроз туристичку и гастрономску потрошњу, само од учесника фестивала слило преко 50 милиона динара.

             Ове године Уранак музички фестивал ће представити и свој друштвено одговорни сегмент. Кроз неколико акција биће указано на значај Дунава и екологије и скренуће се пажња на бригу о природи. Други сегмент се односи на одговорно понашање младих кроз акцију „Када возим не пијем”.