2019-08-15T08:53:28+02:00 15. августа, 2019. 08:52 |

ОД ДАНАС: Припреме кандидата за репрезентацију у Костолцу

Данас у Костолцу почиње камп намењен кандидатима за кадетску, јуниорску и сениорску репрезентацију Србије у мушкој спортској гимнастици.  Припреме ће трајати до 21. августа, а међу петнаестак такмичара су двојица представника из Костолца, Петар Вефић и Срећко Стојадиновић, у конкуренцији сениора, и један Пожаревљанин Василије Арсић, у конкуренцији кадета. Са њима ће радити шесторица најбољих тренера, међу којима је и Душан Маровић из Костолца.

Иначе, списак учесника сачињен је на основу резултата постигнутих у последње две године, а припреме су намењене јуниорима који би требало да учествују на предстојећим домаћим такмичењима и припрема за Првенство Европе 2020, сениорима који учествују на Првенству Света и најперспективнијим млађим гимнастичарима на основу резултата са последњег државног првенства.

            Овом приликом истичемо успех Василија Арсића, вежбача Спортско гимнастичког клуба „Звезда“ из Пожаревца, који је једини у конкуренцији кадета у Браничевском округу.

Василије тренира спортску гимнастику у клубу „Звезда“ од пете године, уз тренера Милицу Бјелајац. Посвећен је, вредан и успешан у својој конкуренцији.

– На тренинзима је редован и веома предан. Иако тренира у тешким условима, својом упорношћу је успео да се пробије на прва три места у Србији. На протеклом такмичењу Пионирске лиге Србије био је други. Свакако је ово и велики успех нашег клуба и захвални смо челницима града на подршци, каже Милица Бјелајац, која предводи СГК „Звезда“, а иначе и сама својевремено гимнастичарка. Оснивање клуба је иницирала 2007. године, како би се омасовила гимнастика у Пожаревцу. Kлуб је из године у годину по питању пласмана изузетно напредовао и налази се у врху гимнастике у централној Србији ЖСГ и Србији МСГ.