Почев од данас, Школа за основно и средње музичко образовање ”Стеван Мокрањац”  у Пожаревцу је домаћин XVI Међународног такмичења дрвених дувача „Пожаревац 2019.“. Тим поводом,  у оквиру свечаног отварања од 20,00 часова одржаће се концерт на коме ће пожаревачка публика имати прилику да чује првог кларинетисту Београдске филхармоније и професора на Факултету музичке уметности у Београду, Вељка Кленковског, који ће наступити уз клавирску сарадњу Александра Синчука (ФМУ Београд).

За комплексну организацију овог такмичења задужен је Организациони одбор на челу са директором такмичења проф. Периша Станојевић и директором школе проф. Зораном Марићем, уз залагање читавог колектива, чиме је ова образовна институција давно препознатљива као изузетно добар домаћин.

– Ове године, у дисциплинама флаута, кларинет, саксофон, обоа, фагот и камерна музика такмичи се 177 ученика и студената из 51 школе из Србије, Црне Горе, Македоније, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Бугарске и Аустрије, каже професор Станојевић. –  Такмичење које траје до 16. априла оцењиваће еминентни жири састављен од врхунских извођача и педагога из Србије и иностранства.

Share.

Comments are closed.

Skip to content